• Κέντρο Επιστήμης και Έρευνας Κύπρου

  Κέντρο Επιστήμης και Έρευνας Κύπρου

  Για πρώτη φορά στην Κύπρο, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα κέντρο αριστείας, έρευνας και καινοτομίας στη διδακτική και επικοινωνία των Eπιστημών, της Tεχνολογίας, της Mηχανικής, των Tεχνών και των Mαθηματικών (Science,Technology, Engineering, Arts and Mathematics: STEAM).
 • Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πρώτο Μουσειακό Κέντρο Επιστήμης στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο

  Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πρώτο Μουσειακό Κέντρο Επιστήμης στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο

  Πρότυπο Κέντρο για την προώθηση της Εκπαίδευση στις Επιστήμες και την Επινόηση σε σχέση με την Επιστημονική Επικοινωνία, στην έρευνα και καινοτομία.
 • Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Το έργο (Phase Ι) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Horizon2020 «Spreading Excellence and Widening Participation – Teaming»
 • 1
 • 2
 • 3

Εν Συντομία

Το έργο σκοπεύει στην δημιουργία ενός Μουσειακού Κέντρου Επιστήμης και Έρευνας στην Κύπρο (CSRC) για την προώθηση έρευνα αριστείας και καινοτομίας στη διδακτική και επικοινωνία των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics: STEAM). Το CSRC θα στοχεύει στη γνωριμία της Κυπριακής κοινωνίας με τα επιστημονικά και καινοτομικά επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, καθιστώντας το έναν μοναδικό χώρο επίσκεψης για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες, νεοφυείς επιχειρήσεις, το ευρύτερο κοινό και τους τουρίστες.

 

image

Διδακτική των STEAM με τη χρήση Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

Το CSRC θα είναι ένας χώρος όπου η παιδεία στις επιστήμες και την τεχνολογία θα προωθούνται μέσα από τη διασκέδαση και εμπλοκή σε διαδραστικά εκθέματα, και μέσα από εκδηλώσεις επιστημονικού περιεχομένου. Το CSRC θα προσφέρει προγράμματα προώθησης της διδακτικής των STEAM με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ICT) για την επαγγελματικής εξέλιξη των εκπαιδευτικών, και θα αποτελεί ένα χώρο για την ανάπτυξη της έρευνας και της επιχειρηματικότητας σε καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία (ICT), με εμπορική αξία.

 

 

image

Ερευνητικές Συνεργασίες: “Teaming”

Αριστεία στην έρευνα και καινοτομία θ ’αναπτύσσονται μέσω συνεργασίας "Teaming" και μέσω ανταλλαγής επισκέψεων για τη μεταφορά γνώσης και δεξιοτήτων μεταξύ όλων των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου και των κέντρων αριστείας στη διδακτική των STEAM και χρήση των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ICT), των συνεταίρων του έργου που προέρχονται από διάσημα Κέντρa Επιστήμης και ακαδημαϊκούς οργανισμούς των Μελών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 


 

Μάθετε περισσότερα για το έργο μας