• Κέντρο Επιστήμης και Έρευνας Κύπρου

  Κέντρο Επιστήμης και Έρευνας Κύπρου

  Για πρώτη φορά στην Κύπρο, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα κέντρο αριστείας, έρευνας και καινοτομίας στη διδακτική και επικοινωνία των Eπιστημών, της Tεχνολογίας, της Mηχανικής, των Tεχνών και των Mαθηματικών (Science,Technology, Engineering, Arts and Mathematics: STEAM).
 • Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πρώτο Μουσειακό Κέντρο Επιστήμης στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο

  Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πρώτο Μουσειακό Κέντρο Επιστήμης στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο

  Πρότυπο Κέντρο για την προώθηση της Εκπαίδευση στις Επιστήμες και την Επινόηση σε σχέση με την Επιστημονική Επικοινωνία, στην έρευνα και καινοτομία.
 • Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Το έργο (Phase Ι) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Horizon2020 «Spreading Excellence and Widening Participation – Teaming»
 • 1
 • 2
 • 3

Νέα και Εκδηλώσεις

Προς την κοινότητα της χιλιετίας

Event at Città della Scienza

 Στις 9 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις των Eυρωπαίων εταίρων μας, Città della Scienza, στη Νάπολη της Ιταλίας. Η πρόσκληση για την εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και είναι για να κτίσουν μαζί ένα όραμα για την παραδοσιακή αλλά καινοτόμο πολιτιστική ζωή του άμεσου μέλλοντος, όπου η Ευδαιμονία (ευημερία σώματος, μυαλού και ψυχής) και η Ευνομία (καλή νομοθεσία) μπορούν να συνυπάρξουν. Οι συζητήσεις θα καθοδηγηθούν από τον Anthony James Leggett (νικητής του Βραβείου Νόμπελ Φυσικής), και θα συνεισφέρουν άτομα που έχουν διακριθεί στις τέχνες και στις επιστήμες (συγγραφέας, φιλόσοφος, νευρολόγος, διευθυντής ποδοσφαιρικής καινοτομίας, μουσικός και φυσικός).

Περισσότερα...

Νέα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων και Μουσείων Διάδοσης Επιστημών (ECSITE)

 Το Ετήσιο Συνέδριο του Ecsite για το 2019 θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη, Δανία, από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου (τα εργαστήρια του Συνεδρίου θα γίνουν μεταξύ 4-5 Ιουνίου). Αυτή θα είναι η 30η επέτειος του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Experimentarium» και θα είναι ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες που εμπλέκουν το κοινό στην επιστήμη και τεχνολογία.

Περισσότερα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Το ERC = Science2 Εργαστήριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική στο Universcience, ένας από τους Ευρωπαίους εταίρους της CSRC

Workshops on Artificial Intelligence and Robotics at Universcience

 

Στις 19-20 Ιανουαρίου, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών "Universcience" στο Παρίσι της Γαλλίας, διοργάνωσαν μια σειρά εργαστηρίων μαζί με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERC = Science2 https://www.sciencesquared.eu/  με σκοπό τη γνωριμία με την έρευνα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC ) για την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.  Η δραστηριότητα αυτή συνδυάστηκε με τη μηνιαία δραστηριότητα του Κέντρου κάθε Σαββάτο «Ημέρα των Ρομπότ».

Περισσότερα...

Εκδήλωση γνωριμίας της κοινοπραξίας του έργου CSRC στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Ιούνιος 2018

 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Προχωρούν Δυναμικά οι Διαδικασίες για το Κέντρο Έρευνας και Επιστήμης Κύπρου

Περισσότερα...

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με το έργο: